Kaart van de pretparken in Nederland

Op deze pagina vind je alle pretparken in Nederland op een duidelijk kaart terug. Klik op de kaart hierboven op de naam van een pretpark om direct te zien waar in Nederland het pretpark te vinden is. Je kunt ook op een ballonnetje op de kaart klikken om te zien welk pretpark het is. Dankzij de kaart zie je of een pretpark goed te bereiken is vanaf jouw woonplaats en zie je hoe je ongeveer moet rijden om het park te bereiken. Wanneer je op een pretpark geklikt hebt, zie je het adres, webadres, telefoonnummer en de beoordeling van het park door bezoekers.

Adres, webadres en telefoonnummer op de kaart
Door op een pretpark te klikken zie je het adres van het park. Dit adres kun je gebruiken voor de navigatie of voor een routebeschrijving via bijvoorbeeld de routeplanner van Google. Onder het adres vind je het webadres van het pretpark. Via dit webadres bezoek je de website van het pretpark. Op de website van het pretpark vind je bijvoorbeeld extra informatie en een routebeschrijving die het park zelf al heeft gemaakt.

Voor specifieke vragen kan er worden gebeld naar het telefoonnummer van het pretpark. Het telefoonnummer vind je onder het webadres. Voor het bellen betaal je bij de meeste parken het lokale tarief. Een telefoon gesprek met de Efteling kost € 0,60. Bel je naar pretpark de Waarbeek, dan betaal je € 0,45 per minuut.

Beoordelingen bezoekers op kaart
De informatie die verschijnt wanneer je op een pretpark op de kaart drukt, toont ook de gemiddelde beoordeling die het pretpark gekregen heeft van bezoekers. Dit wordt uitgedrukt in sterren, waarbij vijf sterren de hoogst mogelijke beoordeling is. Je kunt de afzonderlijke recensies van het park lezen door te klikken op het kopje "Google+ pagina".

Wanneer je hierop drukt, open in een nieuw scherm de Google+ pagina van het pretpark. Door naar onderen te scrollen vind je alle recensies van eerdere bezoekers van het park. Op deze manier kun je beoordelen of het park geschikt is voor een dagje uit.

Pretpark van dichtbij bekijken op kaart
Op de pretparken kaart kun je ook het park alvast van dichtbij bekijken. Klik op een pretpark en zoom in op het park door op het plusje te drukken rechtsonder op de kaart. Wanneer je bent ingezoomd, klik je op het pijltje dat linksboven op de kaart staat naast "Basiskaart". Er klapt nu een klein menu uit met meerdere typen kaarten die je kunt selecteren. Het tweede type kaart is "satelliet". Wanneer je hierop klikt zie je foto's van de omgeving die zijn genomen door een satelliet.

Ben je voldoende ingezoomd, dan kun je het pretpark vrij gedetailleerd bekijken op de satellietkaart. Een ideale manier om alvast te bekijken hoe het park er van bovenaf uitziet. Ook kun je alvast kijken hoe bijvoorbeeld de parkeerplaats is gelegen ten opzichte van het park zelf. Dankzij de kaart van de pretparken en de satellietbeelden kom je goed voorbereid aan bij het pretpark.

.